Pengurusan keberadaan guru harian

MySekolah dilengkapi dengan modul keberadaan guru. Satu-satunya modul yang sukar diuruskan oleh pembantu tadbir malah pengetua sekolah sendiri.

Dengan ‘device fingerprint’ tambahan, guru dan kakitangan akan melakukan proses fingerprint apabila hadir dan balik. Dan menggunakan aplikasi yang sama untuk chrome dan telefon pintar. Pembantu tadbir dan Pengetua boleh menguruskan keberadaan guru.

Kelebihan aplikasi cloud adalah, ianya boleh diuruskan di mana-mana sahaja.

Log masuk menggunakan extension chrome sebagai pembantu tadbir. Klik disini untuk panduan install MySekolah jika anda masih belum memasang MySekolah pada chrome. Akan keluar senarai kehadiran kakitangan harian. Jika hendak pilih tarikh lain boleh dilakukan dengan menukar tarikh menggunakan kalendar yang diberikan.

Lihat gambarajah di bawah

keberadaan1

Jika guru atau kakitangan hadir, pilihan sebab tidak akan dipaparkan. Pilih sebab guru tidak hadir, sistem akan terus menyimpan tanpa tekan apa-apa butang simpan

PS: Jika pihak sekolah berminat untuk melihat demo aplikasi mysekolah. Sila isi borang di bawah dan kami akan menghubungi anda