Buku daftar kedatangan murid

Walaupun misi kami mahu mengurangkan lagi kerja guru, namun ada juga perkara yang tidak dapat dielakkan. Sebagai contoh buku daftar kedatangan murid, kami telah menyediakan cetakan untuk mencetak buku daftar kedatangan murid. Jika boleh tampal sahaja, fungsi ini dapat memudahkan kerja guru kelas. Namun kami diberitahu ianya wajib ditulis tangan.

Screen Shot 2016-07-23 at 9.29.10 AM copy

Walaubagaimanapun, apa yang guru boleh buat adalah, salin semula jadual ini di buku kedatangan murid. Mungkin dengan tak perlunya mengira dapat sedikit sebanyak membantu guru kelas.

Langkah-langkah:

1. Log masuk ke dalam aplikasi mysekolah chrome. (Klik disini jika inginkan panduan log masuk chrome)
  2. Klik pada menu ‘Kehadiran Murid’ dan submenu ‘Jadual Kedatangan’
  3. Jadual kedatangan seperti gambarajah di atas akan dipaparkan.
  4. Salin jadual tersebut ke dalam buku kedatangan murid

PS: Jika pihak sekolah berminat untuk melihat demo aplikasi mysekolah. Sila isi borang di bawah dan kami akan menghubungi anda