Penyelaras tingkatan/tahun semak kehadiran tingkatan masing-masing

Dengan menggunakan aplikasi telefon pintar, penyelaras tingkatan/tahun boleh semak kehadiran bagi murid-murid tingkatan/tahun masing-masing. Penyelaras tidak akan dapat lihat kehadiran tingkatan yang lain.

1. Admin sekolah mesti telah menetapkan peranan guru sebagai penyelaras tingkatan. Jika belum, penyelaras timgkatan/tahun tidak akan dapat melihat paparan penyelaras tingkatam/tahun melalui aplikasi telefon pintar PEPATIH MySekolah

2. Buka aplikasi telefon pintar PEPATIH MySekolah dan paparan untuk penyelaras tingkatan akan dipaparkan pada dashboard seperti dalam gambarajah di bawah.

3. Untuk melihat dengan lebih lengkap kehadiran mengikut kelas dalam tingkatan di bawah jagaan penyelaras. Tekan butang ‘Maklumat Lengkap‘.