Laporan kehadiran pengawas sekolah

Laporan kehadiran pengawas sekolah setiap bulan

Baru-baru ini kami diberitahu guru disiplin dan PK HEM/TPSA akan melihat kehadiran pengawas. Pada ketika ini mereka terpaksa mengasingkan sendiri pengawas dari laporan kehadiran yang ada.

Dengan ini kami telah mewujudkan laporan kehadiran pengawas bagi memudahkan guru disiplin dan PK Hem/TPSA memantau kehadiran pengawas mereka.

Sebelum melihat laporan ini, guru disiplin perlu mendaftar pengawas sekolah terlebih dahulu. Klik di sini untuk panduan bagaimana guru disiplin ingin mendaftarkan pengawas sekolah.

1. Log masuk ke dalam aplikasi PEPATIH MySekolah Chrome. Klik di sini untuk panduan bagaimana hendak install PEPATIH MySekolah di chrome dan bagaimana hendak log masuk ke dalam aplikasi PEPATIH MySekolah chrome.
  2. Buka menu ‘Disiplin‘ dan submenu ‘Laporan‘. Perlu diingatkan admin telah menetapkan peranan anda sebagai ‘guru disiplin‘  atau ‘PK HEM/TPSA . Barulah anda dapat melihat menu disiplin ini.
  3. Senarai laporan akan dipaparkan di bahagian utama aplikasi setelah klik pada menu laporan.
  4. Klik pada laporan ‘Kehadiran Pengawas’ seperti dalam gambarajah di atas.
  5. Borang kriteria carian akan dipaparkan di bawah senarai laporan.
  6. Pilih bulan dan klik butang ‘Papar Laporan‘.
  7. Laporan akan dipaparkan di bawah borang kriteria.
  8. Klik butang ‘Cetak‘ jika ingin mencetak laporan kehadiran pengaws yang dipaparkan.