Jadual kes disiplin

Laporan jumlah kes disiplin keseluruhan, mengikut tingkatan/tahun, mengikut kelas

PEPATIH MySekolah mempunyai modul disiplin supaya memudahkan pengurusan disiplin dan menjadikan dokumen disiplin lebih teratur.

Semua guru boleh merekodkan setiap kesalahan disiplin murid dan guru disiplin dan PK HEM/TPSA boleh memantau kes disiplin dengan lebih mudah.

Klik di sini jika ingin melihat panduan bagaimana setiap guru di sekolah boleh merekodkan kes disiplin murid.

Klik di sini jika ingin melihat panduan bagaimana guru disiplin dan PK Hem hendak memantau kes disiplin melalui aplikasi telefon pintar PEPATIH MySekolah

Panduan ini adalah untuk guru disiplin dan PK Hem/TPSA dapat melihat analisa jumlah kes sepanjang tahun.

1. Buka aplikasi PEPATIH MySekolah Chrome. Klik di sini jika ingin panduan bagaimana membuka aplikasi PEPATIH MySekolah menggunakan google chrome.
  2. Buka menu ‘Disiplin‘ dan klik submenu ‘Jadual Kes Disiplin‘.
  3. Aplikasi akan memaparkan analisa jumlah kes disiplin sepanjang tahun mengikut kes disiplin seperti gambarajah di bawah.
  4. Di dalam gambarajah di atas, terdapat kotak kuning. Ia adalah pilihan supaya dapat melihat kes lebih lengkap. Klik pada pilihan tersebut untuk melihat senarai jadual kes disiplin.
  5. Berikut adalah penerangan ringkas.
    • Keseluruhan – Ringkasan keseluruhan kes disiplin sepanjang tahun mengikut jenis kes.
    • Mengikut Tahun/Tingkatan – Ringkasan jumlah kes disiplin mengikut tingkatan/tahun seperti dalam gambarajah di bawah.
    • Tingkatan Satu hingga Kelas Khas – Jadual analisa jumlah kes disiplin bagi setiap kelas mengikut tingkatan/tahun yang dipilih.