Panduan mendapatkan analisa kedatangan murid

Untuk mendapatkan analisa kedatangan murid, hanya browser google chrome sahaja boleh digunakan.

Buka google chrome browser dan pastikan anda mempunyai extension PEPATIH MySekolah di bahagian atas kanan. Lihat gambarajah dibawah

ikon mysekolah

(Klik gambar untuk lihat dengan lebih jelas)

Jika chrome anda masih belum ada PEPATIH MySekolah extension, sila install extension PEPATIH MySekolah

Klik pada ikon PEPATIH MySekolah  48

Apabila klik ikon tersebut akan keluar menu seperti di bawah

menu (Klik gambar untuk lihat dengan lebih jelas)

Jika keluar borang log masuk, sila log masuk terlebih dahulu. Jika anda belum ada akaun ‘cloud’, Sila daftar terlebih dahulu.

Klik pada menu Jadual Kehadiran Kelas untuk keluarkan laporan kehadiran mengikut kelas

analisaharian1 Pilih bulan/tahun dan kelas yang hendak dipaparkan dan klik butang papar (Klik pada gambar untuk lihat dengan lebih jelas)

Untuk melihat laporan analisa kedatangan setahun, klik pada menu Analisa Kedatangan Setahun.

analisasetahun Pilih kelas untuk lihat laporan dan klik butang papar (Klik pada gambar untuk lihat dengan lebih jelas)