Memasukkan jadual waktu sekolah dari ASC

Jadual waktu adalah penting untuk memantau kehadiran murid mengikut masa. Terdapat juga kes murid berada di sekolah dan hilang selepas rehat. Guru matapelajaran boleh membuat verifikasi kehadiran murid mengikut masa guru matapelajaran tersebut mengajar.

Verifikasi ini membolehkan penjaga tahu anak mereka berada di sekolah setiap masa. Sebagai contoh apabila penjaga membuka aplikasi telefon pintar, dan melihat kehadiran anak mengikut masa sehingga akhir waktu persekolahan tersebut.

Penjaga boleh mencadangkan PIBG sekolah menggunakan aplikasi ini supaya penjaga boleh memantau kelakuan dan kehadiran anak di sekolah. Dengan kerjasama antara penjaga dan sekolah ini, masalah-masalah dapat di atasi dengan baik.

Untuk fungsi ini, jadual waktu mestilah dimasukkan dahulu, supaya aplikasi boleh mengenalpasti guru matapelajaran dan kelas. Kebanyakan sekolah menggunakan aplikasi ASC untuk membina jadual waktu sekolah.

Fail jadual waktu ini boleh dihantar untuk proses kemasukan data ke dalam aplikasi mysekolah.

2

Langkah pertama setelah membuka aplikasi ASC adalah klik pada menu Fail dan Eksport

3

Pilih aSc Jadual waktu XML Database