Sebab guru/kakitangan lewat

Bagaimana guru atau kakitangan hendak memasukkan sebab lewat
, / 2029

Guru atau kakitangan boleh memasukkan sebab lewat sendiri menggunakan aplikasi telefon pintar PEPATIH MySekolah.

1. Buka aplikasi PEPATIH MySekolah telefon pintar

2. Lihat pada bahagian ‘Kehadiran’, bahagian ini memaparkan kehadiran diri sendiri.

3. Tekan pada butang ‘Maklumat Lengkap‘ untuk melihat secara lengkap kehadiran diri sendiri mengikut bulan.

4. Bahagian yang mempunyai nombor dalam bulatan di sebelah kiri adalah haribulan. Jika guru/kakitangan lewat, Masa akan diwarnakan dengan warna merah seperti dalam gambarajah di atas.

5. Untuk masukkan sebab lewat, tekan pada kotak merah.

6. Borang sebab akan dipaparkan seperti dalam gambarajah di bawah.

7. Masukkan sebab sebab lewat dan tekan butang ‘Simpan‘.

Klik disini untuk panduan bagaimana hendak melihat ringkasan jumlah guru/kakitangan lewat setiap bulan

Klik disini untuk panduan bagaimana Pengetua/Pengarah terima atau tidak terima sebab guru/kakitangan lewat.