Mencetak peringatan mesra lewat guru dan kakitangan

, / 2092

PEPATIH MySekolah memudahkan pentadbir dan pembantu tadbir mencetak surat peringatan mesra lewat guru dan kakitangan.

Surat peringatan lewat ini boleh diproses jika guru atau kakitangan lewat sebanyak 5 kali minima sebulan.

Surat peringatan ini hanya boleh di cetak oleh pengguna yang mempunyai peranan sebagai ‘Pembantu Tadbir’ sahaja.

Untuk mencetak surat peringatan mesra lewat ini, sila ikuti langkah-langkah di bawah

1. Log masuk ke dalam aplikasi PEPATIH MySekolah versi chrome
  2. Klik pada menu ‘kakitangan’ dan klik pada submenu ‘Peringatan Lewat’
  3. Pilihan peringatan lewat akan dipaparkan di bahagian utama aplikasi. Pilih bulan dimana surat peringatan hendak dicetak dan klik butang papar.
  4. Senarai guru dan kakitangan yang lewat minima sebanyak 5 kali dalam bulan yang dipilih akan dipaparkan.
  5. Klik pada kotak ‘Belum diproses’ dan menu ‘Proses surat peringatan’ akan keluar. Klik pada menu tersebut untuk proses surat peringatan.
  6. Masukkan tarikh surat dikeluarkan dan masukkan no rujukan. Setelah selesai tekan butang kemaskini.
  7. Setelah selesai, pada kotak pilihan akan dipaparkan tarikh surat peringatan di keluarkan. klik pada tarikh tersebut untuk keluarkan menu cetak surat peringatan.
  8. Klik cetak surat peringatan dan dialog printer akan dipaparkan.