PIBG dan sekolah menggalakkan murid datang awal

PIBG dan sekolah boleh memberi galakkan kepada murid supaya hadir ke sekolah dan datang awal dengan memberi hadiah kepada murid-muridyang mempunyai kehadiran terbaik setiap bulan.

Ini adalah permintaan dan inovasi dari guru SMK Batu Muda yang ingin menggalakkan murid hadir ke sekolah dan datang awal ke sekolah. Laporan ini boleh digunakan oleh sekolah-sekolah lain yang menggunakan aplikasi mySekolah.

Atas permintaan guru SMK Batu Muda, kami menyediakan laporan murid yang mempunyai kehadiran terbaik bulanan. Kriteria pemilihan adalah murid tidak pernah tidak hadir pada bulan tersebut dan tidak pernah lewat. Kemudian purata masa kehadiran dikira,dan 10 murid yang mempunyai purata masa hadir terbaik dan memenuhi kriteria-kriteria akan disenaraikan.

Dengan laporan ini PIBG atau pihak sekolah atau kedua-dunya boleh memberikan sedikit hadiah.

Untuk melihat laporan murid yang mempunyai kehadiran terbaik.

1. Log masuk sebagai Admin atau PK Hem
  2. Klik menu ‘Kehadiran Murid’ dan klik menu laporan

Screen Shot 2016-06-17 at 6.30.54 AM

3. Senarai laporan dikeluarkan.Dan pilih ‘Kehadiran murid terbaik bulanan’